Honung

Köp
  • från 60,00 kr
100 % SSL-säkrad

Frakt 59kr, Alltid fri frakt vid köp över 499 kr.

Naturell honung från Småland

Vår egna svenska honung är en smakrik naturell honung utan tillsatser från våra egna bigårdar. Honungen kan variera i smak och ton då detta bero på de blommor och växter som bina pollinerat.

- Försommarhonung (maj-juni) blir oftast gyllengul i färgen och upplevs som mild. Exempel på växter som bina har pollinerat i vårt närområde är maskros, sälg och äppelträd m.m.

- Högsommarhonung (juni-juli) blir oftast lite ljusgul i färgen och har lite mer karaktär i smaken jämfört med försommarhonungen. Exempel på växter som bina har pollinerat i vårt närområde är hallon, lind och vitklöver m.m.

- Hösthonung (juli-augusti) blir oftast lite mörkare i färgen och har en mustigare och mer blommig karaktär i smaken. Exempel på växter som bina har pollinerat i vårt närområde är ljung, lind och klöver m.m.

Vi hanteratar all vår honung varsamt utan upphettning och på ett hantverksmässigt sätt.

Viktigt:

Honung rekommenderas aldrig till barn under 1 år då den kan innehålla botulismbakterier (Clostridium botulinum) som finns i naturen där bina hämtar sin föda. Detta är även Livsmedelsverkets rekommendationer.

Ingredienser:

100% svensk honung från våra egna bigårdar

Nettovikt: 350g eller 500g